Waarom een laag risico?

Wij kopen op de juiste locaties

Wij kopen alleen woningen op de juiste locaties. Dit zijn plekken waar mensen graag willen wonen. Waar er veel vraag is naar woningen en dus sprake is van krapte op de woningmarkt. Deze woningen worden gevonden door een sterk lokaal netwerk wat Global Real Estate in het Verenigd Koninkrijk heeft opgebouwd. De mensen in dit netwerk zijn professionals die in het gebied wonen en werken en de locaties daarom zeer goed kennen. Daarnaast hebben zij zelf ook vastgoed en dus ruime ervaring in het doen van de juiste aankopen. 

Wij kopen ruim onder de marktprijs

Wij richten ons op woningen die oud zijn en waar veel werk aan moet gebeuren. Het voordeel hier van is dat deze woningen voor een relatief lage prijs zijn te verkrijgen. Vervolgens voegen wij waarde aan de woning toe door de woning te verduurzamen, te vergroten, te moderniseren etc. Hierdoor stijgt de woning in waarde. Op deze manier creëert Global Real Estate een flinke marge tussen het geïnvesteerde bedrag en de waarde van de woning op de markt. Stel dat het geïnvesteerde bedrag (aankoop en waarde toevoegen) € 100.000,- is en de marktwaarde van de woning is € 125.000,-. Dan is er dus een marge van € 25.000,- oftewel 25%. Dit is een hele veilige marge.

Wij investeren zelf ook mee

Global Real Estate investeert zelf in vastgoed. Daarnaast willen wij aan anderen de kans bieden om mee te investeren. Het beschikbare vermogen van mede-investeerders is dus altijd een deel van het te investeren bedrag in een project. Dit verlaagt het risico van de mede-investeerder. Projecten zullen maximaal tot 70% mede gefinancierd worden. Hierdoor is er een ruime marge ingebouwd en zo het risico erg laag voor de mede-investeerder. 

Leer hier meer over de maatregelen die wij treffen om eventuele risico's weg te nemen.