Waarom een laag risico?

Wij kopen op de juiste locaties

Wij kopen alleen woningen op de juiste locaties. Dit zijn plekken waar mensen graag willen wonen. Waar er veel vraag is naar woningen en dus sprake is van krapte op de woningmarkt. Deze woningen worden gevonden door een gedegen onderzoek en een sterk lokaal netwerk wat Global Real Estate Enterprises in het Verenigd Koninkrijk heeft opgebouwd. De mensen in dit netwerk zijn professionals die in het gebied wonen en werken en de locaties daarom zeer goed kennen. Daarnaast hebben zij zelf ook vastgoed en dus ruime ervaring in het doen van de juiste aankopen. 

Wij kopen ruim onder de marktprijs

Wij richten ons op woningen die oud zijn en waar veel werk aan moet gebeuren. Het voordeel hier van is dat deze woningen voor een relatief lage prijs zijn te verkrijgen. Vervolgens voegen wij waarde aan de woning toe door de woning te verduurzamen, te vergroten, te moderniseren etc. Hierdoor stijgt de woning in waarde. Op deze manier creëert Global Real Estate Enterprises een flinke marge tussen het geïnvesteerde bedrag en de waarde van de woning op de markt. 

Wij doen een uitgebreid onderzoek

Er wordt heel zorgvuldig onderzoek gedaan naar de locatie en de woning zelf alvorens over wordt gegaan tot aankoop. Primair doen wij ons eigen onderzoek. Hierbij worden wij geholpen door een vastgoednotaris die allerlei belangrijke risico's onderzoekt. Denk hierbij aan de kwaliteit van de grond, de beschikbaarheid van de juiste certificaten en vergunningen, beschikbare energielabel en rechtmatige eigenaar. De wetgeving in het Verenigd Koninkrijk is zeer streng en echt alles wordt gedocumenteerd. Dit maakt het voor ons dus mogelijk heel veel gegevens te verzamelen over vastgoed en de juiste locaties in het Verenigd Koninkrijk. 

Wij hebben een sterk netwerk aan sourcing partners

Sourcing partners zijn professionals die niets anders doen dan het zoeken naar geschikte woningen voor vastgoedinvesteerders. In het Verenigd Koninkrijk is dit een zeer gerespecteerd beroep. Uiteraard heb je sourcing partners van verschillende kwaliteit. Op basis van ervaringen van honderden projecten en een gedegen track record hebben wij de juiste sourcing partners geselecteerd. Deze sourcing partners zijn professionals die in het gebied wonen en werken en de locaties daarom zeer goed kennen. Daarnaast hebben zij zelf ook vastgoed en dus ruime ervaring in het doen van de juiste aankopen. Vaak investeren wij ook samen met de sourcing partner. Betrouwbaarder dan dit kun je het niet krijgen!