Waarom Liverpool L1 zo interessant is om in vastgoed te investeren

Investeren , vastgoed , verenigd koninkrijk , Liverpool

Liverpool is een stad met meer dan een half miljoen inwoners en staat bovenaan de Totally Money UK Buy-to-Let Yield Map 2019/2020. Het postcodegebied L1, dat het centrale winkelgebied (inclusief Liverpool One), Chinatown en het commerciële district omvat, biedt de beste opbrengsten in het Verenigd Koninkrijk, met 10%.

*NIEUW* onze Academy: leer flippen in het Verenigd Koninkrijk

Liverpool biedt ook een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met Londen, Birmingham en Manchester. De gemiddelde vastgoedprijzen in die drie steden liggen op £ 476.800, £ 169.000 en £ 175.700, volgens de Britse huizenprijsindex van Hometrack in september 2020. Liverpool heeft ondertussen een gemiddelde prijs van slechts £ 124.000, waardoor het een veel goedkopere markt is voor investeerders om binnen te komen.

"De binnenstad verbetert voortdurend dankzij een gezonde mix van huiseigenaren, investeerders, huurders en ontwikkelaars die investeren in een moderne, trendy en vooruitstrevende stad." 

De focus op constante verbetering is zeker terug te zien als je rondloopt in het centrum van Liverpool. Het meest interessantste project van de stad is the Upper Central. Dit ambitieuze plan van £ 2 miljard heeft het potentieel om 2,5 miljoen m² aan nieuwe ontwikkelingsruimte te creëren in het centrum van Liverpool, inclusief kantoren en bedrijfsruimte, winkels, galerijen, restaurants, bars, sportscholen en universiteitsruimte.

"Upper Central zal een kernonderdeel zijn van Liverpools groeiende Knowledge Quarter. Het zal naar schatting 7.000 banen creëren en het toch al indrukwekkende levensstijlaanbod van het stadscentrum versterken voor diegenen die in het L1-gebied willen wonen."

Veel van degenen die ervoor kiezen om centraal te wonen, kiezen voor huizen in de elegante Georgische wijk. Een van de meest populaire  woonwijken van Liverpool, de brede straten zijn bekleed met de grote Georgische herenhuizen die het gebied zijn naam geven. 

Liverpool Georgian Quarter is ook de thuisbasis van The Roscoe. Deze collectie van 82 prachtige huizen met één en twee slaapkamers is ontworpen om de afgestudeerden en welgestelde professionals van de stad aan te spreken. De uitstekende L1-locatie betekent dat bewoners het allerbeste van de stad op loopafstand hebben, evenals gemakkelijke toegang tot de chique restaurants, traditionele pubs en gevarieerde culturele locaties die de Georgische wijk beslaan.

Neem voor meer informatie over investeren in Liverpool contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Klik hier