Investeren in het Verenigd Koninkrijk

Waarom kiest Global Real Estate Enterprises om in het Verenigd Koninkrijk te investeren in vastgoed?

In het Verenigd Koninkrijk staan veel oude en langdurig leegstaande huizen. Er is sprake van bevolkingsgroei met een behoorlijke krapte op de woningmarkt. Met name in het lagere en middensegment is een structureel tekort. Veel mensen zijn op zoek naar betaalbare woningen die voldoen aan het comfort van de huidige tijd. Voor ons is daarom het Verenigd Koninkrijk een ideale plek om onze missie uit te voeren: mensen helpen aan een comfortabele woonruimte, verduurzamen van oude, leegstaande huizen en een rendement kunnen maken op deze investeringen. Klik op de knop 'bekijk het volledige antwoord' voor meer informatie over vastgoed in het Verenigd Koninkrijk.

Algemene informatie over het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk is een goede en veilige plek om in vastgoed te investeren. De rendementen zijn hoog en de risico's zijn laag. De mogelijkheid om hoge rendementen te realiseren komt omdat er veel oude woningen te koop zijn voor een relatief lage prijs. Zeker als je cash koopt zijn de prijzen echt laag. Aan deze woningen valt dus veel waarde aan toe te voegen. 

De hypotheekregels voor inwoners van het Verenigd Koninkrijk zijn behoorlijk streng. Zo kun je het aankoopbedrag niet voor 100% financieren en dien je een behoorlijke som eigen geld mee te nemen. Hier komen dan de kosten voor de verbouwing nog bovenop. Een rekenvoorbeeld:

Scenario A:
Iemand wil een woning kopen die op dit moment £ 90,000,- waard is. Via een hypotheek wordt er 75% van deze waarde gefinancierd. Dit betekent dat de betreffende koper £ 22,500 aan eigen geld moet meenemen om de woning aan te schaffen. Stel dat er nog £ 30,000,- nodig is om de woning te verbouwen om er comfortabel in te wonen en de woning te verduurzamen. Dit betekent dus dat de koper in totaal  £ 52,500,- aan eigen geld moet meenemen. 

Scenario B:
Een investeerder koopt de woning voor £ 90,000,- en voegt waarde toe aan de woning middels £ 30,000,-. De totale investering bedraagt dus £ 120,000,-. Door de waardetoevoeging is de woning na taxatie £ 155,000,- waard geworden. De koper hoeft aan de hand van deze nieuwe waarde dus nog maar £ 38,750,- aan eigen geld mee te nemen. Plus de koper woont direct in een zeer comfortabele en duurzame woning! 

Kortom, voor een koper is het dus gunstiger om een opgeknapte woning te kopen. En wij helpen hier graag bij.